+358 046 856 1995

Hevosharrastajan varusteet

Hevosharrastajilla on erilaisia harrastuksia, ja niissä on monia eroja. Tarvitset huomattavasti vähemmän varusteita, jos harrastuksesi on murtomaaratsastus kerran viikossa kuin kouluratsastaessa harjoituksissa.

Jopa alkeellisimmalla ratsastajalla on oltava tarvittavat varusteet.

Hyvä kypärä on yksi hevosen ystävän tärkeimmistä asioista. Kypärä on välttämätön turvavarustus, jonka avulla voit ratsastaa hevosella tai rattailla. Sen tulee olla mukava päällä ja suunniteltu hevosurheiluun. Jos kypärä putoaa korkealta kovalle pinnalle, kuten betonille, tai osuu päähän kiveen, se tulee vaihtaa.

Vaikka leukasuoja ei ole yhtä tärkeä, se voi lisätä ratsastajan turvallisuutta. Leuasuoja suojaa kypärää ja pitää sen paikoillaan. Pienille ratsastajille suositellaan myös leukasuojaa.

Turvaliivit ovat välttämättömiä ratsastajien turvallisuuden kannalta. Ne suojaavat selkärankaa ja kylkiluita loukkaantumiselta, jos ne putoavat. Turvaliivi on tärkeä varuste esteiden yli ajettaessa. Koska puomin epäonnistuminen voi aiheuttaa vakavia vaurioita selkärangalle, on välttämätöntä saada sellainen. Halvaus voi tapahtua, vaikka riski on todellinen. Alle viisivuotiaat lapset eivät saa käyttää turvaliivejä. Kilpailijat voivat kuitenkin käyttää turvaliivejä vakavan kaatumisen jälkeen.

Oikeat kengät ovat välttämättömät ratsastuksessa.

Ratsastukseen soveltuvia jalkineita on monia vaihtoehtoja. Nahkaiset ratsastussaappaat ovat mukavimpia, mutta myös tavallisia kumisaappaat voidaan käyttää, jos niissä on erillinen pohja eikä litteitä pohjallisia. Vältä ajamista paljain jaloin ja tasapohjaisilla kengillä, joissa on jalustimet. Tämä on vaarallista, koska jalka voi liukua jalustimen läpi ja aiheuttaa vakavan vamman.

Jos aiot ajaa usein, kannattaa käyttää rahaa ratsastuskenkiin. Jodhpurit ovat lyhythihaisia ratsastussaappaat, joita voi ostaa jopa kymmenellä dollarilla. Mukana tulevat housut tai ratsastushousut ovat vain muutamia kymmeniä.

Myös tallin kenkiin kannattaa panostaa, jos aiot työskennellä hevosten kanssa tallilla. Äänen luisuminen on mahdollista. On myös mahdollista, että hevoset astuvat varpailleen. Jalkojen suojaaminen kainalosauvoilla voi auttaa sinua välttämään tuskallisen ja pitkittyneen tauon miellyttävästä harrastuksesta. Tämä on parasta tehdä kengillä, jotka ovat vakaita ja joissa on turvavinkit.

Tarvikkeita ratsastajille ja ratsastusasuille

Sillä ei ole väliä, millainen asusi on, jos et kilpaile. Hevonen ei tuomitse ratsastajaa vaatteiden vaan kahvojen perusteella. Vain housuissa, sukissa ja hansikkaissa on käytännön ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon.

Kolme keskeistä ominaisuutta ovat välttämättömiä ratsastushousuissa. Ohuet saumat haaroissa ja housujen sisäreidessä eivät ole suositeltavia, koska ne voivat aiheuttaa hankausta. Housujen tulee istua hyvin, jotta satulan ja ratsastajan väliin ei jää hankausryppyjä. Kolmanneksi hevosen ote ratsastuksessa on välttämätöntä. Jos housut ovat liukkaat, se voi vaikeuttaa ratsastusta. Pääasia on, että ratsastaja ei luisu satulassa riippumatta siitä, onko se valmistettu silikoni- vai nahkakahvasta.

Ratsastussukkien tulee pysyä hyvin ylhäällä ja istua hyvin saappaan alle. Lyhyet sukat ovat vähemmän mukavia kuin pitkäpolvisukat. Parhaissa sukissa on tiukemmat nauhat, jotka pitävät ne paikoillaan ja estävät sitä vuotamasta saappaan.

Hyvä pito on välttämätön ratsastushansikkaille. Tämä voidaan saavuttaa käyttämällä silikonia tai nahkaa. Päällyskäsineitä ja lapasia käytetään ratsastukseen ja ohjaukseen. Heillä on sormensa pienelle rautatielle. Tämä mahdollistaa ohjauksen otteen säilymisen, kun ohjakset kulkevat pienen kiskon ja renkaan välissä.

Vaikka suitset ovat välttämätön varuste, se ei ole välttämätön. Et ratsastanut tiukassa otteessa villissä lännessä. Siksi ratsastustaito saavutti korkeimman pisteensä.

Varusteet kilpa-ajoille

Kilpa-ajajat tarvitsevat varusteet, jotka ovat luokkansa sääntöjen mukaisia. Vaikka niitä kaikkia on vaikea luetella, on yleistä, että kilpailuissa tarvitaan ratsastustakki, kevyet ratsastushousut, saappaat ja solmio. Takin alla 22-vuotiaat ja sitä nuoremmat ratsastajat voivat käyttää turvaliiviä. Alle 22-vuotiaiden tulee käyttää kypärää. Käsineiden tulee olla samanvärisiä tai vaaleampia kuin takki.

Poniluokissa on rennommat säännöt. Ratsastaja voi käyttää lyhytpohjaisia ratsastussaappaat eikä tarvitse takkia. Kouluratsastus ei ole aika löysätä takkia. Tuomareiden tulee nähdä selvästi ja ratsastaja.

Varusteet raviohjaajille

Kypärä on välttämätön kaikille raviopettajille. Tämän laitteen tulee olla korkealaatuista. Laadukkaat suojalasit ovat toinen tärkeä osa suojavarusteita. Ne suojaavat silmiäsi kiviltä, kuten hevosen kavioiden heittämiltä. On niska- ja selkäsuojaimia, joita voit myös ostaa, mutta se ei ole vaivan arvoista. Niitä suositellaan kaikille vasta aloittaville.

Ensinnäkin ohjaajalla tulee olla sopivat vaatteet harjoituksiin ja erilliset vaatteet kilpailuihin. Alusvaatteiden tulee olla hengittäviä ja lämpimiä. Tämä on erityisesti tärkeää, kun liikut jatkuvasti ja hikoilet. Hyvät ajokengät ovat välttämättömiä, sillä niiden tulee tarjota hyvä pito ja tukea jalkoja.

Recent Posts